Grote stedelijke opgaven in beeld; een filmpje

15-02-2019
1320 keer bekeken 0 reacties

Van 2008 tot 2018 hebben gemeenten en bedrijven met behulp van de Provincie Gelderland gewerkt aan 8 sleutelprojecten. Een tienjarige contractperiode met gemeenten is nu afgerond. De uitvoering loopt veelal nog door. Deze meerjarige grootschalige ingrepen in de ruimtelijke structuur versterken de positie en de eigenheid van deze steden in hun regio. Een zichtbare impuls voor vitale plekken, met ruimte voor een mix van functies. Maar wat is er nu te zien als het resultaat van de gezamenlijke investering? De afsluitende Q-statuskaart 2008-2018 geeft daarvoor een inkijk.

Bekijk ook het filmpje voor de nodige impressies van bereikte resulaten en hoe deze ervaren worden door gebruikers, ondernemers en ontwikkelaars.

Op deze pagina zijn ook de voorgaande Q-Statuskaarten te vinden. Een mooie reeks die begon in 2008. De edities van 2010 en 2015 laten het verloop zien van programma en resultaten. De kaart van 2018 rond af. Maar kijkt ook verder want de stad is nooit af. Met zeven inzichten voeden we de dialoog over de verdere ontwikkeling van onze grote steden en andere stedelijke kernen in Gelderland.

Je bent van harte uitgenodig om deel te nemen aan het gesprek hierover door een reactie achter te laten op dit forum.

In de periode 2008 – 2018 heeft de Provincie Gelderland samen met gemeenten en partijen samengewerkt aan 8 sleutelprojecten. Grootschalige en complexe, ruimtelijke uitdagingen van de 8 grote Gelderse steden. Maar hoe beleven de burgers het resultaat van de gezamenlijke investering?

Bekijk de film en proef de resultaten van tien jaar werken aan de sleutelprojecten. Van Harderwijk naar Doetinchem, van Tiel naar Zutphen, van Nijmegen naar Apeldoorn, van Arnhem naar Ede.

"De Provincie Gelderland is 10 jaar betrokken geweest bij de Sleutelprojecten in acht Gelderse steden. Met de gemeenten werd gekozen voor een meerjarige aanpak van plekken waar een kwaliteitsverbetering cruciaal was voor de uitstraling van de stad. De transformatie naar nieuwe woon-, werk-, en recreatiegebieden is nu volop zichtbaar. Daar zijn wij trots op!"

 

Afbeeldingen

Sleutelprojecten 2008 - 2018

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen