Gebiedenparade genomineerden Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

ProfielfotoModerator forum 02-10-2018 1701 keer bekeken 4 reacties

Een volle zaal met enthousiaste en soms zenuwachtige genomineerden is klaar om hun landschap nieuwe stijl aan de jury te presenteren. En dat in 5 minuten! Meer tijd hebben ze niet, want dan slaat projectleider Elbert van der Linden op de bel zodat de jury vragen kan stellen.

Op 28 september kwamen de genomineerden naar hotel Haarhuis in Arnhem om hun landschap nieuwe stijl te presenteren aan de jury.

De jury
Zoals elke editie van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit neemt oud-commissaris van de Koningin en schrijver Jan Terlouw de rol van voorzitter op zich. Dat doet hij met de waardigheid die we van hem kennen.

De andere leden van de jury zijn:

  • Berthe Jongejan, adviseur Landschap

  • Judith Lekkerkerker, adviseur, onderzoeker en schrijver op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling, bij CO-URB;

  • Heidi Linck, kunstenaar locatieprojecten en installaties;

  • Thomas Möhlmann, dichter en docent creatief schrijven Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem

  • Abe Veenstra, Landschapsarchitect

Een gevarieerd gezelschap dat de ingezonden landschappen vanuit alle invalshoeken belicht en beoordeelt.

Voorafgaand aan de bijeenkomst plaatsen de genomineerden nog de laatste brochures en banners. Er is zelfs een gemeente die de sfeer verhoogt met lokale koekjes. Dan kunnen we beginnen: 14 genomineerden houden met veel passie en vuur hun presentatie (de 15e kon niet aanwezig zijn en heeft een meeslepende video gemaakt om de jury te overtuigen van de kwaliteit van het project).

Wat opvalt

Bijna alle projecten hebben met water en waterveiligheid te maken. Een belangrijke opgave voor onze provincie. Dat wordt gecombineerd met recreatie en duurzaamheid.

Wat ook een belangrijke constatering is, is dat bijna alle projecten tot stand zijn gekomen met verschillende partijen, belangengroepen en bewoners. Sommige projecten zijn zelfs door bewoners bij hun gemeente weggehaald, omdat zij ervan overtuigd zijn dat ze het beter kunnen. En dat hebben ze laten zien!

Bekendmaking winnaar
De jury is duidelijk onder de indruk van zoveel kwaliteit. Zij gaat nu in beraad. Uiteindelijk wordt op 22 november 2018 in Het Koelhuis in Zutphen de jurywinnaar, maar ook de publiekswinnaar bekendgemaakt. Zij kunnen beide 10.000 euro winnen, te besteden aan het project.

Stem op de publiekswinnaar!

Er kan tot 9 november gestemd worden op 1 van de genomineerde landschappen via: www.gelderland.nl/gprk

Hoe heb jij de gebiedenparade ervaren?

4  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Elise van der Stouw Lengkeek 09-10-18 om 18:31

Deze prijsvraag is zinvol en hartstikke leuk. Het is alleen erg jammer dat zoveel mensen vastlopen bij het stemmen door dat het (onnodig?) ingewikkeld is gemaakt. Je moet er eerst achter zien te komen HOE en waar je precies je stem kunt uitbrengen. En dan welke handelingen vervolgens van je worden verwacht....
Maar dan ben je er nog niet! Van velen heb ik vernomen dat hun aangemaakte wachtwoord niet werd geaccepteerd en dat ze daardoor hun stem niet hebben kunnen uitbrengen. Valt dat ECHT niet te verbeteren voor 9 november? Zo dreigt de publieksprijs wel een beetje het onderspit te delven. Zou jammer zijn. Dus: webmasters van de provincie Gelderland website: do your bloody job & make all of us happy!

Anoniem 09-10-18 om 20:31

Ik sluit me graag aan bij de vorige spreekster. Wat een gedoe om een stem uit te kunnen brengen. Stond er in het begin nog bij hoeveel stemmen elk project had...ook dat bleek ineens verdwenen. Jammer.....leuk maken voor de burger vergroot de betrokkenheid! Maar......het kan nog! Het is nog geen 9 november.

Moderator forum 11-10-18 om 6:56

Dag Elise,
Wat jammer dat je het zo ervaart. Op de algemene genomineerden pagina staat uitleg over hoe je moet stemmen en inmiddels ook op elke afzonderlijke pagina. Dus als mensen dit lezen, dan weten ze wat ze moeten doen voordat ze kunnen stemmen. Of vind je de tekst niet duidelijk? Wij vinden het ook jammer dat je een account aan moet maken, maar dat moet om te voorkomen dat mensen vele malen hun stem uit kunnen brengen en nu kan het alleen per emailadres.
Dat je je account moet bevestigen heeft ook weer te maken met het feit dat we het eerlijk willen laten verlopen. Anders kun je ook met een fake-mailadres stemmen.
Een wachtwoord moet inderdaad aan wat eisen voldoen. Dat heeft weer met veiligheid te maken. We willen natuurlijk niet dat ons forum gehackt wordt. Daarvoor moeten we wat veiligheidsmaatregelen toepassen. We willen voorkomen dat de gegevens van onze leden op straat komen te liggen. Dan moet een forum nou eenmaal aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ik snap dat het voor je over komt dat we het extra moeilijk hebben gemaakt, maar het is vooral om de stemprocedure eerlijk en veilig te laten verlopen. Daarnaast helpen we de mensen die problemen ondervinden bij het stemmen en ons daarover mailen verder op weg.
Toch weten heel veel mensen de weg naar het stemmen te vinden. Er zijn toch al bijna 1.000 stemmen uitgebracht en dat is echt veel.
Het feit dat het aantal stemmen niet meer zichtbaar is, is om het tot het eind spannend te houden. Het is niet leuk als we straks de prijsuitreiking hebben en iedereen weet al wie de winnaar is, toch?
Ik wens jullie in elk geval veel succes en plezier bij het binnen halen van stemmen voor je landschap nieuwe stijl!

barbara coljee 18-10-18 om 16:14

lastig stemmen