Maak Gelderland mooier

Nog even wachten... en dan zijn de nominaties bekend

31-07-2018 0 reacties

Eind juni sloot de inzendingstermijn van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) 2018. Onder het thema Landschap nieuwe stijl zijn 24 voorstellen gedaan voor nominaties.

Vanuit de Gelderse samenleving: gemeenten , waterschappen, maatschappelijke organisaties, dorpsraden, particulieren, bureaus en bedrijven, is een mooi palet van plekken, gebieden en landschappen bijeengebracht. Veelal gerealiseerde projecten (of in een ver gevorderd stadium) die het thema breed weten te illustreren. Op ons Forum Maak Gelderland Mooier zijn alle 24 inzendingen na te lezen.

Maar we gaan niet alle voorstellen verder het prijstraject in meenemen. Er begint zich al een selectie af te tekenen. De genomineerden worden formeel vastgesteld door het College van Gedeputeerde Staten, het streven is op dinsdag 21 augustus na het zomerreces van GS. Daarna worden de nominaties bekend gemaakt. Dus nog even geduld.

Hier nog wel een kleine vooruit blik hoe het prijstraject verder gaat verlopen.  Op vrijdag 28 september 2018 organiseren we de zogenaamde Gebiedenparade in Arnhem. Op deze parade vragen wij vertegenwoordigers van de genomineerden kort en bondig een pitch te verzorgen van het project, gebied dan wel landschap, tegenoverstaand van de jury o.l.v. Jan Terlouw. Breng in woord en beeld de nieuwe landschappelijke stijl van het genomineerde project. Het zou mooi zijn als genomineerden zo veel mogelijk met betrokken partners samen optrekken in deze editie van de GPRK. Jury krijgt ook gelegenheid om vragen te stellen. Het wordt een leuke bijeenkomst die alle genomineerden gezamenlijk meemaken.

Op donderdag 22 november 2018 hebben we de slotmanifestatie van GPRK 2018 in Zutphen. Dan maken we de winnaars bekend van zowel de vakjuryprijs als van de publieksprijs. Aan het eind van deze feestelijke bijeenkomst stellen we het boek beschikbaar dat ook naar aanleiding van deze editie van de GPRK wordt gemaakt.

Houd de nadere berichtgeving over de GPRK in de gaten. Want vanaf begin september start de mogelijkheid om op je favoriete project te stemmen. Dat gaat ook via dit Forum Maak Gelderland Mooier. En het project dat de meeste stemmen weet te vergaren wint de publieksprijs.

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.