Zaltbommel _ Agnietentuin en Torentuin

458 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Zaltbommel gebruikt de locatie, binnen de veste van Zaltbommel, aan de Agnietenstraat, voor stedenbouwkundige inbreiding.

Gemeente Zaltbommel gebruikt de locatie, binnen de veste van Zaltbommel, aan de Agnietenstraat, voor stedenbouwkundige inbreiding. Heel vroeger stond hier een klooster, in het recente verleden het bejaardencentrum De Wielewaal. Nu nieuwe woningen passend bij de historische sfeer van de plek en de binnenstad. Bouwfase 1 is gerealiseerd, maar door ontwikkelingen op de woningmarkt komt bouwfase 2 niet van de grond. Bewoners hebben het initiatief genomen om de voorlopig niet te bebouwen gronden tijdelijk te benutten als ‘torentuin’: een groenten-, fruit-, kruiden-, bloem-, pluk,- en verblijftuin voor de buurt. Als straks op deze locatie de woningbouw weer van de grond komt kunnen elementen van deze tuin in het plan worden ingepast.

Het resultaat? Ademruimte; sfeervolle bouwkundige afronding van deze plek binnen de veste, origineel en tijdelijk gebruik van braakgrond, ruimte voor ontmoeten, tuinieren, spelen, ontdekken.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...