Wageningen - WUR campus

502 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Wageningen heeft aan de noordrand van Wageningen de WUR-campus gelocaliseerd, een concentratie van onderwijs- en onderzoeks-voorzieningen.

Gemeente Wageningen heeft aan de noordrand van Wageningen de WUR-campus gelocaliseerd, een concentratie van onderwijs- en onderzoeks-voorzieningen. Deze ontwikkeling is reeds voor een aantal jaren ingezet en zal nog worden voortgezet. Campus bestaat in grosso modo uit twee gebiedsdelen: gebouwde randzones en het open middengebied met ‘monolieten’. In dit middengebied vallen de architectonische gebouwen (o.a. Forum- en Atlasgebouw) op. De structuur van de campus is gebaseerd het onderliggende landschap. Het resultaat? Ademruimte; inspirerende studieomgeving, internationale ontmoetingsruimten, duurzaamheid, openbare ruimte met een grootte maat en groene setting, aandacht voor ontsluiting en studenten-huisvesting.

 
 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...