Ubbergen - Notre Dame des Anges

503 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Ubbergen heeft samen met diverse partijen gewerkt aan de verplaatsing van de HAVO-school Notre Dame des Anges in Ubbergen.

Gemeente Ubbergen heeft samen met diverse partijen gewerkt aan de verplaatsing van de HAVO-school Notre Dame des Anges in Ubbergen. Het voormalige schoolgebouw is verwijderd en op een minder vestorende locatie teruggebouwd. Hierdoor is de ecologische relatie ter plaatste tussen stuwwal en Ooijpolder versterkt door vergroting van het areaal aan natuur- en landschapselelemten en verbetering van de specifieke kwaliteiten van de natte zone aan de voet van de stuwwal, een voor Nederland zeldzaam milieu. Het nieuwe schoolgebouw zelf is duurzaam en passend aan de N325 gesitueerd. Tevens is de recreatieve verbinding verbeterd door aanleg van De Sprinkplank, een bijzonder wandelbrug, over de provinciale weg. Het resultaat? Ademruimte; schoolgebouw goed ingepast, inspirerende leeromgeving, recreatieve toegankelijkheid, ruimte voor natuur.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...