Oost Gelre - De Hofbeek in Lichtevoorden

476 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Oost Gelre brengt voor het dorp Lichtenvoorde het groen helemaal naar binnen, tot aan het centrum, zowel vanuit het zuiden als vanuit het noorden.

Gemeente Oost Gelre brengt voor het dorp Lichtenvoorde het groen helemaal naar binnen, tot aan het centrum, zowel vanuit het zuiden als vanuit het noorden. De Hofbeek vormt de groenblauwe draad door het gebied en is het verbindend hoofd- en waterelement. Door het bovengronds halen ervan is een recreatieve infrastructuur en eenheid in het hele gebied aangebracht. Onderdelen zijn: parken, schoolpleinen, dierenverblijven, wadi’s, fietspaden, speelvoor-zieningen. Aan de zuidrand ligt het Wentholtpark, een eigentijds Cool Nature plek met waterpartijen, speelnatuur, ecolandjes, bijenstal, toren. Het is een mooie overgang naar het landelijk gebied. Opvallend is de betrokkenheid vanuit de scholen en buurten. Het resultaat? Ademruimte; een groene long, om spelenderwijs de natuur te ontdekken en avonturen te beleven. Om te verblijven en te genieten. Met verwijzingen naar historiciteit en duurzaamheid, met oog voor verbindingen.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...