Lingewaal & Geldermalsen - Lingekwartier

399 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Lingewaal en Geldermalsen werken samen met partners aan het Lingekwartier, onderdeel van het nationaal landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Gemeente Lingewaal en Geldermalsen werken samen met partners aan het Lingekwartier, onderdeel van het nationaal landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie. In het Lingekwartier komen diverse projecten en initiatieven op het gebied van natuurontwikkeling, versterken cultuurhistorie en recreatie en toerisme samen. Het gaat om fijnzinnige, landschappelijke,  ingrepen en om in het oogspringende ‘onder-nemingen’ in oude forten. Het speelt zich af nabij de dorpen Acqouy, Asperen, Heukelum en Leersum (ZH), een groene en open zone, doorsneden door de slingerende Linge en met publiekstrekkers als het gerestaureerde fort De Nieuwe steeg (Geofort) en Fort Asperen. Het resultaat? Ademruimte; wandelen over nieuwe vrijliggende paden langs en op Lingedijken,  spelen en leren in het Geofort, kunstbeleven, nieuw leven voor voormalig stoomgemaal De Oude Horn, verblijven voor vleermuizen. Maar bovenal ons militair erfgoed van internationale waarde wordt behouden voor de toekomt.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...