Heerde - Molencomplex Vrieze's Erfgoed in Wapenveld

374 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Heerde heeft met het molencomplex Vrieze’s erfgoed een prachtig kleinood toegevoegd aan de noordrand van Wapenveld, tussen ‘dorpenweg’ en Apeldoorn Kanaal

Gemeente Heerde heeft met het molencomplex Vrieze’s erfgoed een prachtig kleinood toegevoegd aan de noordrand van Wapenveld, tussen ‘dorpenweg’ en Apeldoorn Kanaal. Met renovatie en herbestemming is een nieuwe plek gerealiseerd en een ensemble van gebouwen waaronder de opvallende molen De Vlijt behouden. Met aandacht voor de landschappelijke setting en haar verhalen. Bijzonder is de sociale relatie met het dorp. Het resultaat? Ademruimte; een recreatief knooppunt met kleinschalige voorzieningen als groen amfitheater, streekwinkel, kantoor- en expositieruimte, een plek om op positieve wijze je toe te eigenen, met verwijzingen naar cultuurhistorie en dorpse sferen van destijds. Tevens is er ruimte voor het organiseren voor passende ‘landelijke’ evenementen.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...