Harderwijk - Strandeiland en parkeergarage Houtwal

494 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Harderwijk werkt aan het Waterfront van de historische, voormalige, Zuiderzeestad Harderwijk. Een groots project, met grote ambitie.

Gemeente Harderwijk werkt aan het Waterfront van de historische, voormalige, Zuiderzeestad Harderwijk. Een groots project, met grote ambitie. Ze staat aan het begin van realisatie. Kleine projecten vormen echter de voorhoede. Bijvoorbeeld het strandeiland, ze maakt de bedoeling van Waterfront duidelijk: herstel de relatie tussen stad en water. Een eigenzinnige plek, verbonden met de boulevard door een dam, met een informele sfeer van tijdelijkheid. Te gebruiken voor zomerse dagen en winderige seizoenen, met mogelijkheden voor bijzondere initiatieven om er te vertoeven. Maar ook de parkeergarage Houtwal, immers Waterfront vraagt vooraan in het proces ook om parkeeroplossingen. Aan de zuidoostelijke rand van de binnenstad is een volledig ondergrondse, ronde parkeervoorziening gebouwd. Ter plekke is het bastion hersteld met een groene inrichting in combinatie met reconstructie van de Vitringasingel. Het resultaat? Ademruimte; de wijdsheid van de Randmeren beleven, bereikbaarheid van de binnenstad garanderen, werken aan historiciteit, lucht en ruimte in en aan het stedelijk weefsel, sterke nuttige en speelse leef- en gebruiksomgeving.

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...