Ede - Tuinenpark De Koekelt

384 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Ede koestert voor de stad Ede haar volkstuinencomplex en weet deze om te bouwen tot een multifunctioneel tuinenpark.

Gemeente Ede koestert voor de stad Ede haar volkstuinencomplex en weet deze, ook bij noodzakelijke inkrimping, om te bouwen tot een multifunctioneel tuinenpark met brede openbare paden die aansluiten, o.a. via ruwe stadsnatuur, bij de naastgelegen woonwijk. Het is een fraai voorbeeld geworden van stadslandbouw binnen omhaagde tuinenclusters en rondom het centraal gelegen clubhuis: ‘t Veldhuus. Nieuwe elementen zijn toegevoegd: eigen watervoorziening, insectenhotel, bijenstal, schooltuinen, fruitbomen langs paden. De tuinders vertonen grote betrokkenheid met het gebied. Edenaren zijn uitgenodigd om er te wandelen. Het resultaat? Ademruimte; contact met de aarde en groeikracht, plek om te ontmoeten, met maatschappelijke, ecologische, recreatieve, educatieve, landbouwkundige waarden, inclusief activiteiten voor leden, wijkbewoners en Edenaren.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...