Berkelland - Stadshart van Borculo

344 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeenten Eibergen, Ruurlo, Neede en Borculo in 2005 gekozen om het bestaande gemeentehuis in Borculo te renoveren en uit te breiden.

Gemeente Berkelland heeft na fusering van voormalige gemeenten Eibergen, Ruurlo, Neede en Borculo in 2005 gekozen om het bestaande gemeentehuis in Borculo te renoveren en uit te breiden. Dit vormt de aanleiding om het stadshart van Borculo op verschillende plekken aan te pakken. Dat heeft geleid tot verschillende transformaties en herstructureringen. Een opvallend eigentijds gemeentehuis, toegevoegd aan het architectonisch icoon van het reeds bestaande gebouw. Transformatie van het arboretum tot een ‘koel’ stadspark, inclusief moestuin bij de ingang van het gemeentehuis en een zelfpluktuin. Onder de titel ‘Beleef de Berkel’ is de recreatieve potentie van deze Achterhoekse rivier binnen Borculo vergroot met o.a. nieuwe bruggen en een haventje. Ook de herinrichting en de bereikbaarheid van het winkelplein (Veemarkt) horen bij deze binnenstedelijk opgave. Het resultaat? Ademruimte; nieuwe plekken, respect voor bestaande gebouwen, goede verbinding tussen bestuurscentrum en historisch stadshart, vertoeven langs het water, een prettige facelift.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...