Apeldoorn - Beekherstel

409 keer bekeken 0 reacties

De vijfde editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.Het thema van deze editie is: ‘Ademruimte voor stad en dorp’. Een thema dat als vanzelf ontstond doordat het als een rode – of eigenlijke groene – draad door alle inzendingen liep. Alle ingezonden projecten, van Apeldoorn tot Zaltbommel, hebben veel aandacht voor groen in bestaand stedelijk gebied. Het is de kunst om ruimtelijke plannen te koppelen aan de ambitie om lucht en ruimte voor beleving te creëren of te behouden. Dan ontstaat ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Apeldoorn en waterschap Vallei en Veluwe werken samen aan beekherstel.

Gemeente Apeldoorn en waterschap Vallei en Veluwe werken samen aan beekherstel. In de stad Apeldoorn, gelegen aan de rand van de bosrijke Veluwe, worden midden in de bestaande stedelijke omgeving de beken weer zichtbaar en beleefbaar. Verdwenen beekdelen worden hersteld, bestaande delen worden opgeknapt, in totaal 40 kilometer en men is al sterk op dreef. Beekherstel wordt ingezet om ruimte te bieden aan overtollig grondwater, afgekoppeld regenwater, natuur, recreatie en cultuurhistorie. De lange beeklijnen verbinden de stad met het landschap. In de stad krijgt het herstel verschillende karakters mee, al naar gelang de sfeer en de functie van het betreffende stadsdeel. Het resultaat? Ademruimte; mooie openbare ruimte, functiecombinaties, sterke bijdrage aan de identiteit van Apeldoorn.

 
 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...