Zutphen - Stationsplein

Het thema van deze editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit heeft als thema meegekregen: “Ruimte voor nieuwe maatschappelijke functies”. Als smeerolie voor de samenleving zijn diverse maatschappelijke functies noodzakelijk. Om daadwerkelijk gestalte te geven aan ons ‘samen leven’ zijn diverse voorzieningen zo opgebouwd en ingericht dat ze, soms op verrassende wijze, bijdragen aan het welbevinden van Gelderland. Hoe laten maatschappelijke ontwikkelingen in Gelderland zich ruimtelijk vertalen? Welke ruimtelijke, fysieke verschijningsvormen nemen maatschappelijke trends aan in onze provincie? Hoe wordt een maatschappelijke ontwikkeling (of trend) ingepast in het landschap, in het stedelijk weefsel, in de regio, in de mentaliteit, in de identiteit? Dat zijn vragen die een rol spelen bij deze editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.

Bij de herinrichting van de stationsomgeving is het obstakel van de rommelige fietsenstalling voor het station vervangen door een nieuwe, moderne ondergrondse fietsenstalling. Hierdoor ontstond ruimte voor gepaste geborgenheid voor deze toegangspoort van de stad, en voor terugkeer van symmetrie voor het markante stationsgebouw.

 

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...