Wageningen - Groot Hinkeloord

469 keer bekeken 0 reacties

Functieverandering in stad en land

Voor deze tweede editie van de Gelderse Prijs is het thema: functieverandering in stad en land. Gebouwen komen vrij door functies die zich verplaatsen of verdwijnen. Wat gebeurt er dan mee? Wacht de sloop of krijgen ze een nieuwe bestemming? Ik vind het logisch om met het oog op duurzaamheid vrijkomende gebouwen een nieuw leven te gunnen. Bij de transformatie, en die hoeft niet alleen het gebouw te betreffen maar kan ook de hele omgeving omvatten, moeten we de gelegenheid te baat nemen om de ruimtelijke kwaliteit een extra impuls te geven.

Landgoed waar nu in diverse gebouwen bedrijfjes gevestigd zijn.

Groot Hinkeloord was oorspronkelijk een landgoed. In de grote villa huisvest nu een gellerie met hedendaagse kunst. Dit pand heeft een aanbouw gekregen in hedendaagse architectuur.

Op het terrein zijn later enkele gebouwen toegevoegd voor de universiteit. In het witte gebouw van landmeetkunde zijn wat bedrijfjes gevestigd en op het dak het penthouse van de initiatiefnemer.

Ook zijn er 2 panden in de stijl van de Amsterdamse School van architect Blaauw te vinden. In het Schip van Blaauw zijn kleine bedrijfjes gevestigd, voor het andere pand wordt nog naar een functie gezocht.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...