Oost Gelre - Ludgerhof

414 keer bekeken 0 reacties

Functieverandering in stad en land

Voor deze tweede editie van de Gelderse Prijs is het thema: functieverandering in stad en land. Gebouwen komen vrij door functies die zich verplaatsen of verdwijnen. Wat gebeurt er dan mee? Wacht de sloop of krijgen ze een nieuwe bestemming? Ik vind het logisch om met het oog op duurzaamheid vrijkomende gebouwen een nieuw leven te gunnen. Bij de transformatie, en die hoeft niet alleen het gebouw te betreffen maar kan ook de hele omgeving omvatten, moeten we de gelegenheid te baat nemen om de ruimtelijke kwaliteit een extra impuls te geven.

In de tuin van de voormalige Ludgerkerk zijn 16 unieke serre-woningen gebouwd.

Het gaat hier om een exclusief project met multifunctionele en ruimtelijke woningen aanpasbaar aan individuele woonwensen. Door de woningen in de voormalige tuin tegen de gevel van de kerk te bouwen en het dak van de kerk te verwijderen, ontstaat ter plaatse van de voormalige kerkvloer een gezamenlijk binnenplein, de Ludgerhof. De visie voor dit plan komt van de hand van Hans van Beek, directeur/architect van Atelier PRO. Hij had het geniale idee om de woningen te voorzien van een grote serre, waardoor een ruime overmaat ontstaat. Hierdoor kan de woning, nu en in de toekomst, op verschillende manieren worden ingedeeld en uitgebreid, bijvoorbeeld als big-family-woning, woon-werk-woning, senioren-/zorg-woning.

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...