Barneveld - Landgoed Otelaar

718 keer bekeken 0 reacties

Functieverandering in stad en land

Voor deze tweede editie van de Gelderse Prijs is het thema: functieverandering in stad en land. Gebouwen komen vrij door functies die zich verplaatsen of verdwijnen. Wat gebeurt er dan mee? Wacht de sloop of krijgen ze een nieuwe bestemming? Ik vind het logisch om met het oog op duurzaamheid vrijkomende gebouwen een nieuw leven te gunnen. Bij de transformatie, en die hoeft niet alleen het gebouw te betreffen maar kan ook de hele omgeving omvatten, moeten we de gelegenheid te baat nemen om de ruimtelijke kwaliteit een extra impuls te geven.

Bij Barneveld ontstaat op Landgoed Otelaar een flink stuk nieuwe natuur.

Te midden van bomen en weilanden zijn enkele woningen gebouwd, aangepast aan het omringende landschap. Initiatiefnemer van Landgoed Otelaar is Henk Olthuis. Het agrarische landschap in de Gelderse Vallei wordt door hem op een spannende manier vernieuwd. De creatie van dit landgoed past in het Reconstructieplan Gelderse Vallei/Utrecht-Oost. De uitvoering is begonnen. Op honderden plekken gaat de schop de grond in. Buiten Gebeurt Het! Op weg naar een leefbaar platteland. Voor mensen dieren en planten.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...