Apeldoorn - Beekpark

450 keer bekeken 0 reacties

Functieverandering in stad en land

Voor deze tweede editie van de Gelderse Prijs is het thema: functieverandering in stad en land. Gebouwen komen vrij door functies die zich verplaatsen of verdwijnen. Wat gebeurt er dan mee? Wacht de sloop of krijgen ze een nieuwe bestemming? Ik vind het logisch om met het oog op duurzaamheid vrijkomende gebouwen een nieuw leven te gunnen. Bij de transformatie, en die hoeft niet alleen het gebouw te betreffen maar kan ook de hele omgeving omvatten, moeten we de gelegenheid te baat nemen om de ruimtelijke kwaliteit een extra impuls te geven.

Transformatie van een versleten woon-werkgebied naar een binnenstedelijk gebied.

Transformatie van een versleten woon-werkgebied, met littekens van het onvoltooide “centrum en city” project, naar een binnenstedelijk gebied met wonen, werken en stedelijk recreëren passend bij een stad van inmiddels 160.000 inwoners.

Omvang:

Ca. 21 ha.; 298 woningen, 4000m2 kantoorruimte, 3700m2 commercieële ruimte, een verscholen parkeergarage, een nieuw cultuurverzamelgebouw (CODA), een vernieuwd theatergebouw met een parkeergarage, een kunstverzamelgebouw in een bestaand naoorlogs gebouw, een brandweerkazerne, het huis voor Schone Kunsten, de centrale bibliotheek, een fietsenstaling en een vernieuwd park van ca 20.000m2 en verder volledig bovengrondse en deels ondergrondse infrastructuur.

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...