Heerde - Boerderij De Nijensteen in Veessen

441 keer bekeken 0 reacties

De eerste editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit had geen thema. We hebben gemeenten gevraagd om met hun pareltje van ruimtelijke kwaliteit te komen. Dat heeft een mooie lijst opgeleverd waaruit we 9 genomineerden hebben gekozen.

Een boerderij beheert door een ontwikkelingsorganisatie, waar delen van het terrein onder water mogen lopen? Nogal een ongewoon initiatief en in eerste instantie deed dat in de streek wenkbrauwen fronsen.

De boerdrij en de landerijen geven ruimte aan een verrassende combinatie van agrarisch bedrijf, waterberging, natuurontwikkeling en conferentiecentrum voor startende ondernemers uit ontwikkelingslanden. De bebouwing is uitgevoerd in moderne en toch traditionele architectuur. Je denkt aan het verleden als inspiratiebron voor de toekomst. De cultuurhistorische kwaliteiten van het landschap rond De Nijensteen zijn hertsteld en versterkt en de wateropgave van deze tijd maakt dat De Nijensteen als een blauwe schakel in de IJsselvallei mag gaan functioneren. Het resultaat betekent een sterke bijdrage aan de regionale identiteit van het IJssellandschap.

 

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...