Culemborg - Woon -en werkwijk EVA-Lanxmeer

455 keer bekeken 0 reacties

De eerste editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit had geen thema. We hebben gemeenten gevraagd om met hun pareltje van ruimtelijke kwaliteit te komen. Dat heeft een mooie lijst opgeleverd waaruit we 9 genomineerden hebben gekozen.

Bij het historische stadscentrum van Culemborg ligt de wijk EVA-Lanxmeer: een woon- en werkwijk, gebaseerd op het principe va duurzame stedenbouw.

EVA-Lanxmeer is een duurzaam vormgegeven stadslandschap. De consequente aandacht voor de integratie van achtereenvolgens wonen, werken en recreëren, bewonersparticipatie, ecologie, mens – en milieuvriendelijke architectuur, landschap, cultuurhistorie, duurzame energie en integraal waterbeheer, dragen bij aan de belevingswaarde en bevorderen de betrokkenheid van bewoners bij hun omgeving. EVA-Lanxmeer laat op overtuigende wijze zien dat ecologische, economische en sociale duurzaamheid zijn te realiseren in een zeer aansprekende leefomgeving.

 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...