Lingewaard - Herstructurering Liduinaterrein in Bemmel

305 keer bekeken 0 reacties

De eerste editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit had geen thema. We hebben gemeenten gevraagd om met hun pareltje van ruimtelijke kwaliteit te komen. Dat heeft een mooie lijst opgeleverd waaruit we 9 genomineerden hebben gekozen.

In het centrum van Bemmel verrijst in het centrum het integrale project Liduinaterrein. Het omvat behalve de versterking van de stedenbouwkundige structuur en de winkelstand ook de verbetering van de verkeerscirculatie en het parkeren in het centrum.

Een kleine kern als Bemmel krijgt in het knooppunt Arnhem-Nijmegen stedelijke trekjes. Als onderdeel van het centrumgebied van Bemmel wordt het Liduinaterrein omgezet in een aantrekkelijk woon-, winkel- en verblijfsgebied. Dit zet de toon voor een verdere ontwikkeling van het centrum als totaal. Het Liduinaterrein weet op verrassende wijze een kleinstedelijke sfeer neer te zetten, die prettig aanvoelt.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...