Maak Gelderland MooierGPRK 2016

Winnaar van de Gelderse publieksprijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016 is Bredevoort, als gebied met passie ingediend door gemeente Aalten en Bredevoorts Belang.

Winnaar van de Gelderse juryprijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016 is IJsselstein, als gebied met passie ingediend door gemeente Hattem en familie Veltkamp.

Juryrapport GPRK 2016

Gebieden met passie, het boek van GPRK 2016

Blogs

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Blogs","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"58","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-pencil","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"122987"},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

Manifestatie 'Gebieden met Passie' 21 april 2016

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst op zonovergoten landgoed Avegoor in Ellecom. Het slotakkoord van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016, met als thema gebieden met passie. Bea Schouten, gedeputeerde van Gelderland, heette ons welkom en benadrukte het belang om zowel in kleine als in grote gebieden te streven naar goede kwaliteit van de leefomgeving. Koen van der Mark, coördinator van het cultuurbedrijf RiQQ, illustreerde dat door met name culturele en sociale activititeiten te organiseren voor de Rhedense samenleving. Dagvoorzitter, Elbert van der Linden, provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit, stuurde daarna het gezelschap uiteen voor een rijke variëteit aan workshops. Zij die buitenworkshops hadden gekozen konden ruitelijk genieten van het mooie zonnetje. Maar binnen ging het er ook warm aan toe. In groepen werd er gebogen over mogelijke bouwstenen die bijdragen aan een uitdagende en inspirerende kwaliteitsborging of -ontwikkeling in Gelderland.

En dan nu over op de bekendmaking ....

Daar waar iedereen voor gekomen was - en het gezelschap werd na de pauze alleen maar groter - kreeg nu gestalte door presentatie, inspiratie, bekendmaking en uitreiking. Presentatie van de 13 genomineerde gebieden met passie, opgeluisterd met persoonlijke uitspraken die stemmers op dit forum hebben achtergelaten. Inspiratie door meegeven van doorleefde tips en ervaringen van de vertegenwoordigers van de gebieden met passie. Zie foto links: Renkums beekdal aan het woord. Toen werd het tijd voor bekendmaking van de publieksprijs. Josan Meijers, gedeputeerde van Gelderland, maakte deze bekend, niet nadat zij benadrukte dat beide prijzen - zowel de stem van het publiek, als de stem van deskundigen - haar evenveel waard zijn. Uit de enveloppe haalde ze het verlossende woord: Bredevoort. Een enthousiaste afvaardiging van gemeente Aalten en Bredevoorts Beland, nam de prijs in ontvangst. Ons werd toevertrouwd dat het geld goed besteed gaat worden.

 

De spanning werd opgevoerd ...

Dan kreeg Jan Terlouw het woord. Hij droeg met verve het juryrapport voor en voerde de spanning vakkundig op. Op het laatste waren er drie kanshebbers over: Horsterpark, IJsselstein en Honigcomplex. En de winnaar van de Gelderse vakprijs voor ruimtelijke kwaliteit is: IJsselstein. De afvaardiging van dit gebied met passie nam de prijs in alle bescheidenheid in ontvangst. Gemeente Hattem en het echtpaar Veltkamp waren blij verrast. Niet verwacht en toch gewonnen, hoe mooi is dat. Ook hier gold dat het geld goed besteed gaat worden aan het gebied zelf. We gaan het volgen.

En zo sloot deze manifestatie met goed gemutste mensen, ook de verliezers, aan de borrel. Een feestelijk toost voor de kwaliteit van Gelderland en haar mensen die zich daarvoor inzetten.