08. Honigcomplex

383 keer bekeken 13 reacties

Gebieden met Passie

Voor de zesde editie hebben wij ervoor gekozen de prijs open te stellen voor ‘voorbeeldige gebieden’. Dat konden centrumgebieden zijn, stadsdelen of wijken, (delen van) dorpen, of bijzondere buitengebieden en landschappen. De focus op het hele gebied is een stijlbreuk met de vorige vijf edities, toen de prijs werd uitgeschreven voor beeldbepalende projecten in een gemeente. Een ander verschil is dat naast gemeenten ook waterschappen en maatschappelijke organisaties op het terrein van natuur, landschap en landbouw en architectuur uitgenodigd werden een gebied met passie in te sturen. Wil je meer weten over de zesde editie van de prijs? Bekijk dan de onderstaande genomineerden of klik hier voor een terugblik op de manifestatie of hier voor het lezen van de blogs.

Het Honigcomplex maakt onderdeel uit van de voorgenomen stedelijke ontwikkeling Waalfront-West en ligt in Nijmegen-West, op het voormalige bedrijventerrein langs de Waal, ten westen van de Waalhaven.

Deze oude soep- en vermicellifabriek, is een bijzonder transformatieproject. Op de lange termijn is op deze plek woningbouw gepland. Als gevolg van de crisis viel de voorgenomen gebiedsontwikkeling stil en is het Honigcomplex beschikbaar gesteld voor tijdelijke herbestemming. Totdat de gebiedsontwikkeling van de woningbouw in het Waalfront door kan gaan, worden de fabriekshallen van het Honigcomplex verhuurd aan jonge en innovatieve bedrijfjes en culturele initiatieven. De ontwikkeling naar een hotspot pal aan de Waal is hier in 2013 gestart. Ondernemers krijgen kansen, het gebied krijgt bekendheid en de leefbaarheid krijgt een positieve impuls. Bovendien worden toekomstige bewoners en ondernemers van het Waalfront getrokken met deze hippe plek. In 2014 blijkt de succesformule te werken! Het Honigcomplex is getransformeerd van een leegstaande fabriek met een gebrek aan uitstraling tot een bedrijvige en creatieve plek waar jong en oud met plezier verblijven. Meer dan vijfentwintig ondernemers zijn inmiddels in ‘de Honig’ neergestreken. Restaurants, dansstudio’s, culturele en muzikale initiatieven, een filmgezelschap, sportieve ondernemers, ateliers en moderne ambachten hebben er ruimte gevonden. Naast het publieksrechtelijke traject, zijn er met alle afzonderlijke initiatieven huurcontracten gesloten om ook het privaatrechtelijke deel goed te regelen

Afbeeldingen

08. Honigcomplex

Reageren

Twitter

Op de kaart

13  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Maria Blankenborg 02-02-16 om 17:50

Helemaal top! Veel mooie en duurzaamheid bedrijfjes, die het contact met de buurt niet vergeten.

Paul Hoyer 02-02-16 om 18:10

Ik heb meegedaan met het crowdfunding project voor het Honigcomplex en ben benieuwd hoe dit zich de komende tijd verder ontwikkelt.

Max Blaauwbroek 02-02-16 om 20:04

Het Honig complex is een enorme verrijking van de buurt en Nijmegen. Een bijzonder mooi voorbeeld van hoe je iets met passie kunt laten groeien tot iets wat velen inspireerd en aantrekt. Dit had nooit "planmatig" kunnen ontstaan. Hulde aan de initiatiefnemers en bouwers van het Honigcomplex.

Ik ben erg benieuwd hoe gemeente en provincie dit bruisende hart dat nu ontstaat ook omarmen voor de langere termijn.

Ellis Moesker 03-02-16 om 12:02

Ontzettend gaaf project! Heel leuk om in je vrije tijd naar toe te gaan, er is altijd wat te doen. Een galerie, cultureel podium, meer dan 100 ateliers waar je altijd binnen mag kijken, dansscholen, een indoor speeltuin, sportscholen, indoor beachvolley, enorme trampolines en vijf bijzondere horecazaken met veel lokaal en zelfgemaakt eten en drinken.

Seet Hoefs 04-02-16 om 12:17

Dynamische en vitale uitstraling! Leuker kunnen we het maken, gekker ook! Pluim.

Cindy Schrauwers 04-02-16 om 20:45

Ik kom hier zelf zeker wel een paar keer per maand. Een heerlijke, relaxte, creatieve plek met ook nog veel lekkers te eten & drinken. Super leuk al die jonge ondernemers en ook de initiatieven in Brebl trekken mij vaak naar de Honig. Zeer waardevol voor de stad Nijmegen!

Dirk Immerzeel 05-02-16 om 13:19

Inspirerend want hier kun je met gemak de hele dag zoet zijn .

Esther Van den Dries-Kiers 09-02-16 om 10:47

Enorm inspirerende locatie waar we in onze vrije tijd heel graag komen. Wat een creatieve ondernemers en bedrijvigheid! Elke keer als we daar zijn, worden we enorm enthousiast over alle leuke initiatieven voor jong en oud!

Monique Snijders 19-02-16 om 21:58

Fijne plek met een goede vibe en geweldige ondernemers. Vanaf de aankoop door het ontwikkelingsbedrijf tot nu heb ik het complex zien groeien en ik ben trots op alle geweldige ondernemers!

Jan Franken 15-03-16 om 20:43

De nieuwe energiecentrale van Nijmegen, de toekomst verzameld in 1 super gebouw, hier ontstaat vernieuwing op basis van uitblinkende ervaring.

Sonja Dries 20-03-16 om 9:14

In een stad hoort een broedplaats van creativiteit. Het ondernemerschap in de fabriek maakt iedereen enthousiast! Chapeau! Ik hoop dat ik er nog lang van mag genieten.

PeterPaul W van de Vossenberg 07-04-16 om 11:02

Ik vind het een creatief en inspirerend project met ongekende mogelijkheden.
Het Honig complex biedt Nijmegen een cultureel en dynamisch centrum

Natalie van den Dobbelsteen 08-04-16 om 10:11

Ik hoop dat julie winnen!