05. Horsterpark

382 keer bekeken 3 reacties

Gebieden met Passie

Voor de zesde editie hebben wij ervoor gekozen de prijs open te stellen voor ‘voorbeeldige gebieden’. Dat konden centrumgebieden zijn, stadsdelen of wijken, (delen van) dorpen, of bijzondere buitengebieden en landschappen. De focus op het hele gebied is een stijlbreuk met de vorige vijf edities, toen de prijs werd uitgeschreven voor beeldbepalende projecten in een gemeente. Een ander verschil is dat naast gemeenten ook waterschappen en maatschappelijke organisaties op het terrein van natuur, landschap en landbouw en architectuur uitgenodigd werden een gebied met passie in te sturen. Wil je meer weten over de zesde editie van de prijs? Bekijk dan de onderstaande genomineerden of klik hier voor een terugblik op de manifestatie of hier voor het lezen van de blogs.

De naam verwijst naar een gebiedje in de omgeving dat van oudsher de Horst heet. Het is een nieuw gecreëerd recreatiegebied tussen Duiven en Westervoort.

Ten noorden van de spoorlijn Arnhem – Doetinchem liggen goed toegeruste sportvelden.  Maar het hart van het park ligt ten zuiden van de spoorlijn. Kenmerkend is de vijverpartij met daar vlakbij een evenemententerrein. Daar omheen ligt een uitgebreid boscomplex waar goed aangelegde wandel- en fietspaden doorheen slingeren..

Het park heeft diverse inheemse boomsoorten, een leuk leer- en speelbos, een kinderboerderij en een paviljoen met een terras aan het water. Een park dat de moeite waard is en al is uitgegroeid tot een echte publiekstrekker. Door het jaar heen worden verschillende evenementen georganiseerd.

Wat verder zo bijzonder is aan het Horsterpark, is dat het park via SAH werk biedt aan een groot aantal mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken op de diverse locaties in het park en nemen ook een deel van het onderhoud voor hun rekening.

Afbeeldingen

05. Horsterpark

Reageren

Twitter

Op de kaart

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Rie Flach 08-02-16 om 15:41

Neem even de moeite om deze passievolle plek te steunen! Ben je er nog nooit geweest? Ga een kijkje nemen en sluit af met de lekkerste zelf gebakken appeltaart in het Paviljoen.
Jaar in jaar uit wordt deze plek mooier en de liefde waardoor dit moois ontstaat is grenzeloos. Iedereen is welkom in het park. Als bezoeker én als medewerker. Ben blij dat ik dit plekje door mijn werk bij NSGK heb leren kennen.

sylvia bongers 01-03-16 om 10:08

Een prachtig park bereikbaar voor iedereen. Puur natuur voor klein en groot, voor mens en dier. Ontspannen en relaxen dichtbij huis en oor je gevoel toch ver weg.

K. Warmendam 11-03-16 om 11:53

Ook een prachtig fijn wandel gebied voor honden en hondenliefhebbers, ze kunnen hier wandelen, spelen en zwemmen. Heel erg fijn park en Chapeau (!) voor de mensen die het park verzorgen en mooi houden, er wordt altijd aan gewerkt om het gras mooi gemaaid te houden de rotzooi op te ruimen of het park te verbeteren!