Hoe verloopt het prijstraject verder?

823 keer bekeken 0 reacties

De Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit is een inspirerend traject: uitnodiging, dialoog, informatie, selectie, jury, publiek, beraadslagingen, bijeenkomsten, boek en rapport. Het prijstraject sluit af met een manifestatie waar winnaars bekend worden gemaakt en prijzen uitgereikt; 2 x € 10.000.

Een jury aan het werk

Nu de nominaties bekend zijn gaat de jury aan de slag.  Bij de indieners van de geselecteerde landschappen nieuwe stijl zullen we voor de jurering extra informatie opvragen. De nominaties worden voorgelegd aan een externe jury die de winnaar zal voordragen. Beraadslaging in september/oktober. Tevens organiseren wij een publieksprijs. Beide prijzen zijn € 10.000,- waard, te ontvangen door de indieners van het winnende gebied en te besteden ten gunste van het betreffende gebied.

 

Er komt een boek

Net zoals bij voorgaande edities wordt ook nu een mooi boek samengesteld van de genomineerde gebieden. Portretten van ‘landschappen nieuwe stijl’ in Gelderland. Het verhaal hoe Gelderland haar verrassende landschappen koestert en haar gebieden gebruikt voor nieuwe uitdagingen, toen, nu en straks. Voor maken van dit boek zullen we ook een beroep doen op de inzenders van de nominaties. Vooral voor beeldmateriaal.

 

Afronden met een manifestatie

op 22 november zal tijdens de manifestatie de winnaars bekend gemaakt worden en de prijzen uitgereikt.

0  reacties