Maak Gelderland mooier

Doe mee!

Maak Gelderland Mooier, dat doen we samen. Praat met ons mee en vertel ons over jouw beleving en ideeeën. Hiervoor moet je je wel aanmelden.

GPRK 2016

Staat voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit. Eenmaal in de twee jaar reikt het College van Gedeputeerde Staten prijzen uit aan mooie projecten of gebieden die op voorbeeldige wijze bijdragen aan de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving. Een dergelijke prijs maakt dat ruimtelijke kwaliteit op inspirerende wijze wordt geagendeerd en doorgesproken met publiek en met deskundigen. Onlangs is de zesde editie van 2016 afgerond. Zie berichtgeving hierover en lees meer over de manifestatie. Daar vind je ook de button voor het juryrapport GPRK 2016.

 

 

Samen zorgen voor de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving

Het is een hele uitdaging: zorgen dat de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving behouden blijft - op z'n minst niet achteruit gaat - of, indien daar aanleiding voor is, stevig wordt ontwikkeld. Geef het ons maar te doen, want met het begrip 'kwaliteit' introduceren we meteen een interessant doch ingewikkeld fenomeen. Want wat voor de één hoge kwaliteit heeft, hoeft dat voor de ander niet te hebben. Daarom dient het kwaliteitsdenken altijd open te staan voor dialoog. Uitwisseling van ideeën en gedachten, meningen en inzichten. Deze delen met elkaar, liefst concreet gekoppeld aan een bepaald gebied of plek, versterkt ons kwaliteitsdenken en -handelen.

Daarom horen we graag van jou wat jij mooie of lelijke gebieden in Gelderland vindt, maar ook waarom en hoe het beter zou kunnen. Heb je nieuws of iets leuks te melden over de plek waar je woont, werkt of graag naartoe gaat? Deel het nu met ons en zet je favorieten op de kaart van Gelderland via de betreffende knop op de menubalk.

Jouw inbreng gebruiken we voor de gebiedenatlas. Dit wordt een inspiratiedocument waarin gebied- en themagewijs bouwstenen worden aangedragen hoe kwaliteit in het betreffende gebied kan worden gekoesterd, behouden of ontwikkeld. De bedoeling dat deze gebiedenatlas door dit forum Maak Gelderland Mooier wordt samengesteld. Doe je mee? Daartoe zal binnen dit forum een aparte pagina worden opengesteld. Hou dit platform dus goed in de gaten!

Foto boven: Locale bevolking betrokken bij inrichten van het Weterings broek ten oosten van Apeldoorn