Maak Gelderland mooier

Prijsvraag Maak Gelderland Mooier is gestart!

06-02-2017 16 reacties

De provincie Gelderland schrijft een prijsvraag uit voor goede ideeën om Gelderland mooier te maken. Voor deelname aan de wedstrijd kun je je aanmelden via onderstaande knop. Lees wel even de brochure.

Iedereen kan inspirerende ideeën, c.q. bouwstenen aanleveren die bijdragen aan behoud of ontwikkeling van kwaliteit van een zelf gekozen gebied. Met deze prijsvraag wil Gelderland bouwstenen voor een mooier Gelderland verzamelen. De winnaar van het beste idee voor een gebied ontvangt een prijs van € 10.000,-.  Er is ook een aanmoedigingsprijs van € 5.000,-. En de overige inzenders winnen in ieder geval aandacht. Dus doe mee! Maar lees eerst even de brochure.

Aanmelden voor prijsvraag

16  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...
Aycha Kleingeld 13-02-17 om 14:26

Ben benieuwd of er ook inwoners uit Overbetuwe met goede ideeën komen. We hebben best een paar gebieden waar we het nog mooier kunnen maken.

Erik 17-02-17 om 7:13

Het is heel simpel,
Door de ruilverkaverling zijn alle struwelen, houtwallen hagen en kleine bosjes verdwenen.
Als je die weer terug plant heb je ineens het aller mooiste gebied van Nederland.
En het is goed voor het wild en niet te vergeten draagt het bij aan de co2 reductie.

Moderator forum 17-02-17 om 12:15

Hoi Erik, dank voor je bijdrage. Wil je dit als idee indienen? Misschien heb je een specifiek gebied voor ogen? Je kunt meedoen met de prijsvraag Maak Gelderland Mooier https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/prijsvraag+mgm/default.aspx) of door je ideeën te delen op ons forum Natuur & Landschap (https://natuurenlandschap.gelderland.nl/natuurvisie/default.aspx).

Liesbeth Tuit 17-02-17 om 12:19

Plant in de Betuwe zoveel mogelijk hoogstamfruitbomen, organiseer met buurtbewoners het onderhoud van deze openbare boomgaarden, het bloesemfestijn als in Japan, oogst en zaai onder de bomen zoveel mogelijk gebieds -eigen bloemzaad in voor de bijen en vlinders, die het toch al zo moeilijk hebben

Moderator forum 17-02-17 om 12:24

Dag Liesbeth,
Wat leuk dat je mee denkt over onze mooie provincie. Zo'n bloesemfestijn naar Japans idee lijkt me prachtig! Misschien wil je dit idee indienen voor de prijsvraag Maak Gelderland Mooier?
Dat kan via de link op deze pagina: https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/prijsvraag+mgm/default.aspx. Succes!

Loes Peer 17-02-17 om 14:19

Meer groen in de wijken. Vooral de binnenwegen. Meer uitlaatveldjes voor honden binnen het bereik van de buurten.

Moderator forum 17-02-17 om 15:07

Dag Loes,
Dank je wel voor je reactie. Wil je je idee aanmelden via deze pagina: https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/prijsvraag+mgm/default.aspx
Daar vind je alle informatie over de prijsvraag. Succes!

P 19-02-17 om 19:46

Hallo, alle gebieden/plekken zijn toegestaan? Ook al zijn het braakliggende terreinen in privaat/zakelijk bezit?

P 19-02-17 om 19:48

... En ook al zijn er al ooit plannen voor een terrein gemaakt die niet door zijn gegaan.

Moderator forum 20-02-17 om 10:26

Dag P,
Er kunnen voor alle gebieden ideeën worden ingediend mits ze op Gelders grondgebied liggen. We zijn benieuwd naar je inzending. Vergeet je je niet aan te melden voor deelname:https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/prijsvraag+mgm/default.aspx
Op 23 maart is er een informatiebijeenkomst in Hotel Haarhuis in Arnhem. Je kunt binnen lopen tussen 16.00 en 20.00 uur.

Greet 20-02-17 om 13:26

Hallo, ja, Gelderland is zeker al erg mooi, maar misschien ook een leuk idee, om in de wandelparken wat stoeltjes en tafeltjes in de Zomermaanden neer te zetten, zoals in het park van de Familie Driessen op de Waterstraat in Velp. Ook verlichting mag niet ontbreken, en leuke ijskarretjes.

Moderator forum 20-02-17 om 14:41

Dag Greet,
Misschien vind je het leuk om mee te doen met de prijsvraag. Op deze pagina vind je alle informatie:https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/prijsvraag+mgm/default.aspx
Alleen via deze weg worden de ideeën bekeken door de jury.

Ducoheinsman 20-02-17 om 18:28

Zet weer een Grolsch in Grolle!

Joop spoor 20-02-17 om 19:19

Maak Gelderland mooier door het voor veel motorrijders minder mooi te maken , ronduit ergerlijk is de geluidsoverlast die dit type weggebruikers produceert om over de rijstijl nog maar te zwijgen , dit tot grote ergernis van fietsers en wandelaars die van de natuur en stilte willen genieten , maar steeds herhaaldelijk met deze categorie te maken krijgen .

Anoniem 1 21-02-17 om 11:24

De beweegtuin bij de gebouwen van de esdoorn en bethsan in Aalten wordt helaas weinig gebruik van gemaakt. De tuin is prachtig aangelegd en heeft als doel mensen te laten genieten van deze tuin. Helaas wordt deze weinig gebruikt Door bewoners en omwonenden. Dit komt t omdat het rondom de gebouwen altijd een koude draaiende wind staat. Het zou een mooie oplossing zijn om naast deze gebouwen hogere beplanting te plaatsen met een hek wand als beschutting om zo deze draai wind op te vangen en de mensen dan naar buiten kunnen gaan om de beweegtuin te gebruiken en te genieten. Uiteraard moet dit rolstoelvriendelijk zijn.
Tevens staan alle banken met de rug naar de zon toe. Uiteraard zouden er ook leuke zitjes moeten komen zodat zonaanbidders kunnen genieten van de zon. Nu wordt er 1 bankje gebruikt voor t gebouw van Beth San waar mensen beschut kunnen zitten en kunnen genieten van de zon. Maar dat is aan de drukke ludgerstraat. Welke mogelijkheden zijn er verder om de tocht tuin te maken Tot een plek om van te genieten van de beweegtuin en omgeving met de oude bomen.

Moderator forum 21-02-17 om 15:02

Dag Joop,
Dank je wel voor je reactie. Wil je je idee aanmelden via deze pagina: https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/prijsvraag+mgm/default.aspx
Daar vind je alle informatie over de prijsvraag. Succes!