Maak Gelderland mooier

Zomeren op Forum Maak Gelderland Mooier

01-08-2016 2 reacties

Wat gebeurt er op het forum Maak Gelderland Mooier nu de zesde editie van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit is afgerond?

In het voorjaar van 2016 is het forum vooral ingezet om de zesde editie van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit te begeleiden. De genomineerden gebieden met passie zijn voorgesteld en aan het publiek is de mogelijkheid geboden om haar voorkeur bekend te maken. Daar is overigens ruimschoots gebruik van gemaakt. Infomatie is gegeven over de manifestatie en prijsuitreiking van 21 april jl. Alles is nog na te lezen op dit forum.

Nieuwe pagina’s

In deze zomerperiode wordt vooral gewerkt aan het verder invulling- en vormgeven van het forum. Dat gebeurt door verschillende nieuwe pagina’s toe te voegen. Een leuke is – al zeg ik het zelf – de pagina ‘zet plekken op de kaart’. Je bent uitgenodigd om je favoriete plekken aan te wijzen of bijzondere gebieden te duiden. Maar ook verrommeling of mooie uitzichten. Zelf zal ik in de loop van de tijd alle genomineerden GPRK op kaart zetten. Zo groeit er een breed beeld van kwaliteiten in Gelderland. De eerste reeks plekken laat al een diversiteit zien aan bewonderingen en ervaringen. De lijst wordt in de loop van de tijd langer. Dus vul aan en reageer op andermans inbreng.

Ga binnenkort eens zelf op pad

Met ‘zet plekken op de kaart’ wordt een brede dialoog gevoerd. Met de nieuwe pagina ‘maak reportages’ word je expliciet uitgedaagd om zelf op pad te gaan. Maak ruimte in je agenda en bezoek een plek of gebied. Wat kom je tegen, hoe ervaar je de ruimte, wat zijn de kwaliteiten? Doe daar verslag van en maak een reportage. Deze verzamelen we op dit forum. Zo neemt Jan de Haan, mijn collega bij provincie Gelderland, je mee naar Havikerwaard. Voor meer reisimpressies biedt Marc Nolden, landschapsarchitect, ter inspiratie vijf boeiende routes vol met beschouwingen, beelden en bouwstenen.

Zo ontwikkelt het forum zich, als een flexibele loot aan de stam van de nieuwe media. Door telkens te werken aan reeds toegevoegde pagina’s en nieuwe pagina’s te ontwikkelen. Mocht je daar ideeën over hebben laat het ons weten. Na de vakantieperiode zal, ‘als iedereen terug is’, met extra energie het forum verder onder de aandacht worden gebracht in de verschillende geledingen van de Gelderse samenleving.

Foto van Mischa Keijser uit Beeldessay Kijk op het Rivierenland (2011), Provincie Gelderland

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...
Harry van den Brand 25-02-17 om 18:12

Ik begrijp het beleid van de Provincie Gelderland niet helemaal. We willen een mooier Gelderland en ondertussen kapt de provinciale overheid langs de provinciale wegen onnodig veel mooie oude bomen. Voorbeeld is langs de weg Putten - Garderen bij school Schovenhorst. Een prachtige rij bomen weg en midden in het bos een rij lantarenpalen .Totale verrommeling . Afschuwelijk!!! Een wond in het bos .
En dan de ongebreidelde kaplust bij Epe. De provincie begrijpt de waarde van de Veluwe totaal niet!!!
En heeft de provincie geageerd tegen de uitbreiding van Vliegveld Lelystad? Aanvlieg routes? Opstijgen?
... over de Veluwe. Weg is de rust uit het grootste natuurgebied van Nederland waar we "zo trots op zijn" En de gemeentes van de Noord Veluwe moeten het maar uitzoeken. Maar nu mogen we wel vertellen waar we graag een struikje en een bankje zouden willen? nou nou geweldig hoor!

Moderator forum 27-02-17 om 10:25

Beste Harry,
Hartelijk dank voor je reactie. Ik kan me voorstellen, dat sommige keuzes het gevoel geven dat we geen oog hebben voor de kwaliteit van de provincie. Soms moeten er keuzes gemaakt worden, die bijvoorbeeld zorgen voor meer veiligheid, terwijl er dan wel iets van de natuur ‘weggenomen’ moet worden. Dat zijn situaties die wij ook betreuren. Maar daarnaast hebben we ook prachtige projecten waar we juist ruimte geven aan de natuur. Met de prijsvraag Maak Gelderland Mooier willen we niet dat mensen meedenken over een bankje of een struik maar juist over de invulling van een groter, concreet gebied. Een plek die we met zijn allen kunnen beleven. Waar we kunnen genieten van de omgeving of kunnen recreëren, wonen of werken. Mogen we een idee van jou verwachten?